Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Σύλλογος Οδηγών Αγώνων Ιστορικού Αυτοκινήτου

Κατατεθηκε στο Πρωτοδικειο Αθηνων η αιτηση αναγνωρισης του “ Συνδεσμου Οδηγων Αγωνων Ιστορικων Αυτοκινητων “ - Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α-
Πρωταρχικος στοχος του συνδεσμου ειναι η συσπειρωση και εκπροσωπηση των οδηγων αγωνων sporting και regularity στο χωρο του ιστορικου αυτοκινητου .Συμφωνα με το καταστατικο :

“Σκοπός του Σωματείου είναι:
Α) Η συσπείρωση, η ανάπτυξη των δεσμών των ατόμων που αγαπούν το παλαιό το κλασσικό και το μηχανοκίνητο όχημα, καθώς και η προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού με παλαιά, κλασσικά και ιστορικά μηχανοκίνητα οχήματα, με οργάνωση, συμμετοχή ή συνδιοργάνωση αγώνων, εκδηλώσεων, ράλλυ (sporting, regularity), Sprint, δεξιοτεχνίας και παντός είδους εκδηλώσεων , υπό την άμεση εποπτεία και συνεργασία του εκπροσώπου της ΔΟΑ (FIA) η της FIVA στην Ελλάδα όπως αυτό ορίζεται επί του παρόντος στο άρθρο 49 του Κ.Ο.Κ. ή όπως αυτό τροποποιηθεί εις το μέλλον, καθώς και από τα ισχύοντα ΦΕΚ του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, μεταξύ μελών του Σωματείου, καθώς επίσης και μεταξύ μελών αντιστοίχων σωματείων της ημεδαπής ή αλλοδαπής…….
Β) Η παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης στα μέλη του και η ανταλλαγή γνώσεων, σχετικα με την οδηγηση ,συντηρηση και χρηση ιστορικων αυτοκινητων. Η εκπαιδευση και επιμορφωση των μελων του Σωματειου αλλα και ομοειδων σωματειων και λεσχων, σε θεματα οδηγικης και αγωνιστικης ασφαλειας, συμμετοχης και οργανωσης αγωνων ιστορικων αυτοκινητων. …..”

Η προσωρινη διοικηση του Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α. αποτελειται απο τους :
Bασιλη Βελανη,Γιαννη Καρουμπα,Καρολο Λαμπρου,Κωστα Μητροπουλο και Βαγγελη Μπιρλιρακη.